Svart St blå Tour Jacka Ixs Evan wnk0OPXN8

Inga Scheel, Tyskland

Mitt namn är Inga och jag kommer från Tyskland. Från den 5 september till den 30 september har jag varit ELSA-trainee på Front Advokaters Göteborgskontor. Efteråt, från den 3 oktober till den 14 oktober, har jag gjort en praktik på Umeå tingsrätt. Jag studerar juridik vid Kölns universitet i Tyskland, men jag har också studerat i Finland vid svenskspråkiga universitetet Åbo Akademi som utbytesstudent under året 2013/2014.

Som ELSA-trainee hos Front Advokater jobbade jag huvudsakligen med ärenden som berör handeln mellan Sverige och Tyskland. Redan första veckan fick jag den underbara möjligheten att resa till Toskana med mina kollegor vid Front Advokater, i samband med en konferensresa. Vilken upplevelse! Dessutom hjälpte jag till ärenden rörande europeisk och svensk konkurrens- och upphandlingsrätt. Utöver detta var jag behjälplig på Front Advokaters German Desk med juridiska översättningar och ärenden kring tyska klienter och deras frågor. Därtill genomförde jag utredningar i olika juridiska ämnen. Jag deltog också i en konferens om offentlig upphandling och var involverade i arrangerandet av Front Advokaters Oktoberfest. Oktoberfesten ägde rum under min sista dag hos Front och blev en superfin avslutning av min praktik. På bilden i inlägget ser ni Front Advokaters German Desk fira Oktoberfest. En super spännande tid för mig – jag fick inte bara jobba med spännande ärenden, men också lära känna många trevliga människor och ökad erfarenhet av att bo och praktisera utomlands.

Vid Umeå tingsrätt fick jag möjlighet att få en inblick i Sveriges rättssystem och olika förhandlingar. Utöver detta besökte jag även mark- och miljödomstolen, hovrätten, förvaltningsrätten, advokatbyrån Kaiding, åklagarkammaren, hyres- och arrendenämnden såväl som övervakningsnämnden. Målet med praktiken har varit att visa mig så många olika områden som möjligt – de lyckades otroligt bra! En gång åkte jag till exempel med mark- och miljödomstolen på syn till Övik och jag deltog i många olika förhandlingar, en stadsvandring såväl som i en casekväll hos Kaiding. ELSA Umeås styrelse hade också planerat ett fantastiskt socialt program för mig som var jätteroligt. Jag uppskattade särskilt mycket att alla tog sig så mycket tid för att förklara deras uppgifter till mig! Till slut fick jag dessutom en inbjudan till Kaiding för deras 60-års firandet med olika domstolar, åklagarkammaren och advokatbyråer.

Praktiken hos Front Advokaters Göteborgskontor och Umeå tingsrätten har varit helt annorlunda men verkligen underbara och tiden bara rusade iväg eftersom jag fick delta i så mycket. Jag kan bara tacka alla som jag fick träffa för den fantastiska tiden och rekommendera STEP. Vill du uppleva något unikt samtidigt som du får testa på att bo och praktisera juridik utomlands så är STEP som gjort för dig!